Bourbon

 Vis alle vore roser i gruppen Bourbon  -   Tilbage

En rosengruppe, der havde sin storhedstid i 1800 tallet, men som nu er ved at komme på mode igen. Den første bourbonrose blev til ved hjælp af en naturkrydsning mellem Rosa chinensis og Rose des Quatre Saisons.

På øen Île de Réunion , der i begyndelsen af 1800 tallet var en fransk koloni, var der tradition for, at jordbrugerne indhegnede deres marker med roser. I sådant et hegn fandt direktøren for den botaniske have på øen en rose, der så helt anderledes ud end de omkringstående. Frø blev herfra sendt til Frankrig, hvor man på den tid netop var begyndt med krydse roser mere målbevidst, så det varede ikke længe inden der var mange Bourbonroser. Folk var glade for de nye roser, blomsterne var velformede som hos chinensis men større, og så havde de arvet den dejlige duft fra høstdamascener rosen Rose des Quatre Saisons.

Under Bourbonroser finder vi typiske Bedroser, høje buske, ja selv slyngroser, nogle remonterer, mens andre har en overdådig blomstring en gang om sommeren. Det er en gruppe med stor diversitet, men gule Bourbonroser findes ikke, derimod er blomsterne næsten alle en stor oplevelse for næsen og hjernen.

Beskæringen afhænger af om her er tale om engangsblomstrende eller remonterende sorter. De engangsblomstrende skal blot udtyndes og holdes i harmonisk vækst, mens de remonterende kan beskæres som de engelske roser.