Engelske roser

 Vis alle vore roser i gruppen Engelske roser  -   Tilbage

De Engelske Roser er forædlet af David Austin Roses i England, efter en genial ide om at forene de gode egenskaber fra gammeldags roser, med de moderne rosers mulighed for at være i blomst fra juni til frosten.

Generne fra de gammeldags roser gør denne gruppe meget hårdfør og erfaringen har vist, at de klarer vinteren betydeligt bedre end de fleste moderne roser. Farverne spænder over hele spektret, fra det mørkeste purpur til det sarteste rosa, og fra hvidt til gult, lilla, abrikos, ja selv grå nuancer findes.

Næsten alle Engelske Roser har arvet den vidunderlige duft fra de gammeldags roser, som i en periode næsten var gået tabt hos de almindelige moderne rosensorter. Blomsterformen er ofte romantisk, med de store runde blomsterhoveder som vi kender dem fra gamle malerier.

David Austin anbefaler ved forårsbeskæring at afkorte grenene med en tredjedel. Højden varierer fra 0,6 meter til over 3 meter i de sorter, der kan bruges som slyngroser. Efter en hård vinter bør man skære til frisk ved. Selvom de engelske roser er forholdsvis hårdføre tilrådes det at vinterdække. Dette kan gøres ved at hyppe jord ca.10 cm. op omkring rosen, og inden den hårdeste frost at dække med granris.

Hvor der er plads anbefales det at plante 3 stk. af samme sort med en indbyrdes afstand på 45 cm. Således vil man kunne opnå et endnu flottere resultat, da planterne vil gro sammen og støtte hinanden.

De Engelske Roser trives bedst i fuld sol og kræver mere gødning end gammeldags roser. Første gødskning foretages i slutningen af marts til begyndelsen af april, eller umiddelbart efter plantning.

Ved nyplantning er det vigtigt kun at gøde oven på jorden og ikke nede i plante hullet, da rosens rødder i såfald vil blive svedet. Den næste gødskning bør foretages når rosenblomsterne er i knop, og tredje gang efter den første afblomstring. Man skal bruge 1 dl. N.P.K. 23-3-7 pr.2 m2 hver gang.