Portland

 Vis alle vore roser i gruppen Portland  -   Tilbage

Oprindelsen af disse dejlige roser er man ikke helt sikker på, men de fortjener bestemt deres egen gruppe. Fælles for dem er deres villighed til at remontere (dvs. blomstring flere gange i en sæson).

De øverste blade sidder tæt til blomsten og kan næsten virke som skuldre. Væksten er forholdsvis lav og de egner sig derfor glimrende til mindre haver. Mange i gruppen kan med fordel plantes i krukker, og kan derfor anvendes i små gårdhaver eller på større altaner. Farverne går fra karminrød med purpur over rosa til hvid.

Blomsterne er, på nær hos arten The Portland, tæt fyldte, og et specielt kendetegn er, at de inderste kronblade bøjer sig mod centrum, selv når blomsten er fuldt udsprungen. Alle har de duft, nogle endda så intens, at den kan konkurrere, selv med damascenerroserne.

På grund af produktionen af de mange blomster, behøver denne gruppe roser mere gødning end de andre gammeldags roser (se afsnittet om gødning under Engelske Roser ). Højden varierer fra 0,8 til 1 meter. Om sommeren bør man fjerne afblomstrede blomsterhoveder, da det vil fremme ny blomstring.

Beskæring foretages om foråret, og består af indstudsning for at holde rosens vækst harmonisk. Eventuelle døde og for gamle grene bortfjernes.