Remontant

 Vis alle vore roser i gruppen Remontant  -   Tilbage

Disse roser hører til gammeldags roser, selvom det er en forholdsvis ung gruppe, med den ældste nulevende sort Baronne Prévost fra 1842. Remontantroserne er opstået ved krydsning af flere forskellige rosengrupper. De vigtigste er Bourbonroser, Portlandroser, og Kinaroser.

Remontant roser er vanligvis buske mellem 1 meter til 1,5 meter med en lidt stiv og opret vækst med stærke grene. Blomsterne sidder normalt en eller få sammen på en stilk. Duften er, på nær nogle få undtagelser, stærk. Baron Adolphe Rothschild, som ellers er en vidunderlig rose på alle andre måder, hører f.eks. til her.

Farverne går fra mørkerød, purpurrød, rød, rosa, hvid, men der findes ingen gule remontantroser. Blomsterne er tæt fyldte, og har det charmerende gammeldags udseende. I slutningen af 1800 tallet blev mange sorter anvendt til afskæring. Modsat de moderne roser, har disse roser en ekstra dimension med deres uforlignelige duft. Dengang må det virkelig have været romantisk at modtage en sådan buket roser, der appellerer til mere end blot æstetikken.

Remontantroserne egner sig til plantning solitært eller i mindre grupper, enkelte af sorterne er så robuste, at de kan anvendes til fritvoksende hække ( Baronne Prévost og Magna Charta ).

Ved beskæring om foråret skal man ikke skære så kraftigt som hos Thehybriderne, det gælder om at bygge roserne op til 50-60 cm. højde, sideskudene kortets ind til 3 øjne. Rosengruppen her behøver masser af næring, se afsnittet om gødning i Engelske Roser.