Storblomstrede

 Vis alle vore roser i gruppen Storblomstrede  -   Tilbage

Denne form på blomster blev højeste mode og indbegrebet af en rigtig rose i det 20. Århundrede. Nu er moden ved at svinge tilbage til de charmerende gammeldagsformede blomster igen, men der vil altid være tilhængere af den klassiske theroseform. I denne gruppe finder vi nogle af de største salgssucceser med Peace, Super Star, og i vore dage Ingrid Bergman. Storblomstrede rosers knopper er ofte aflange, blomsterne fyldte med et højere centrum under udspring.

Det er roser, der egner sig til bede, eventuelt blandede, men også i rene grupper, mange er gode til vase. Hele spektret i farver findes. Mange har dejlig duft, men hovedvægten er på den enkelte blomst, som ofte sidder ene eller få sammen på hver sin stik.

Storblomstrede roser skal beskæres hvert forår til 20-30cm. højde. Gødningen skal foretages tidligt i marts-april, og gentages når de står i knop og efter første afblomstring.

Vandingen skal ske efter behov, men husk, at oversprøjtning af roser i en lang periode giver mulighed for, at de allesteds nærværende svampesporer kan spire og starte et angreb. Hvis man er nød til at vande med sprinkler, gør det da om natten. Hvis roserne er våde mere end 36 timer spirer svampesporerne, hvis ikke planterne er modstandsdygtige eller beskyttet med et svampemiddel. Derfor er sivevanding på jorden langt at foretrække.