Plantning
   Lysforhold
   Vanding

Roser trives generelt ikke i vandlidende jord, men hvis man har et hjørne eller en plet, hvor jorden er til den fugtige side kan man forsøge sig med den røde mosrose Henry Martin . Den kan sammen med den nordamerikanske sumprose 'Rosa palustris' klare sig der. Om sommeren og ved nyplantning kan roserne komme til at mangle vand.

Den bedste måde at tilføre vand på, er ved sivevanding fra slange. Roser kan ikke lide at være våde på bladene for længe af gangen.

Man kan for nogle ganske få kroner købe et stykke siveslange og fordele det i bedet. Det kan evt. graves ned så det ikke ses. Ved at vande med siveslange kan man vande både om dagen og om natten, for ved denne metode fordamper de dyre dråber ikke op i den blå luft. Det gælder om at vande så meget, at jorden også bliver fugtig i dybden.

Hvis den kun er fugtig i det øverste lag kan roserne sætte rødder der, og på den måde rammes ekstra hårdt i den næste tørre periode. Er man tvunget til at anvende en vandspreder, bør man kun vande om natten. Her er bladene alligevel våde af dug og fordampningen er minimal.

   Gødning
   Beskæring
   Bladlus
   Svampesygdomme
   Roseflytning